Tehnician proiectant CAD

LTAV este singura unitate școlară din județul Arad care pregătește viitorii absolvenți de liceu pentru această specializare.

Trăim într-un secol în care calculatorul a devenit un instrument mai mult decât obişnuit în activităţile curente. Sistemele de proiectare asistată de calculator (în limba engleză CAD = Computer-Aided Design) sunt utilizate pentru crearea interactivă de modele ale obiectelor tehnice reale. Domeniul proiectării asistate de calculator este în continuă expansiune în România, iar specialiștii în acest domeniu sunt foarte căutați. La finalul studiilor liceale, absolvenții vor dobândi calificarea de nivel 4 Tehnician proiectant CAD, domeniul de pregătire de bază fiind mecanică și se pot angaja ca Tehnician desenator în orice firmă/companie/multinațională care are atelier de proiectare sau va putea lucra part-time în timpul studiilor viitoare.

Obținerea certificatului de competențe nivel 4, calificarea „Tehnician proiectant CAD” oferă șansa de a deveni o autoritate recunoscută în țară și la nivel internațional.

Abilitățile și cunoștințele reale obținute vor facilita accesul absolvenților în intreprinderile și companiile care oferă locuri de muncă bine plătite.

Această specializare se adresează atât băieților cât și fetelor. După absolvire locurile de muncă posibile se află în ateliere de proiectare atât în companii mari cât și în firme mai mici în domenii precum: arhitectură, construcții, drumuri și poduri, industria aeronautică, industria de automobile, electronică și electrotehnică, design industrial, inginerie mecanică.

In clasele a IX-a și a X-a, elevii își formează o cultură tehnică generală, urmând ca în clasele a XI-a și a XII-a să urmeze partea de specializare, de proiectare asistată de calculator utilizând programul AutoCAD.

Autodesk (firma care deține licența programului AutoCAD) este lider mondial în design 3D, în ingineria și în dezvoltarea de software pentru construcții, arhitectură și entertainment.

In programele CDL (curriculum la decizia școlii) vor fi introduse și extinderi ale programei școlare, studiindu-se și alte programe de proiectare asistată și modelare 3D, cumar fi: CatiaV5 și Fusion 360.

Absolvenții acestei specializări își pot continua studiile în universități de profil, în învățământul postliceal (în cadru liceului nostru specializarea – ”Tehnician proiectant în construcția de mașini”, cu sau fără diplomă de bacalaureat), sau se pot angaja imediat după absolvirea liceului în firme de proiectare în domeniile amintite.

Munca în proiectare este o activitate plăcută care nu necesită efort fizic și nici condiții grele de muncă.

 

Laborator proiectare CAD
Sari la conținut