Tehnician transporturi

Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” Arad oferă tinerilor un parcurs educațional complet, care permite obținerea succesivă a mai multor calificări, asigurând astfel beneficiarilor actului educațional mai multe șanse pe piața muncii, precum și posibilitatea de a promova în ierarhia profesională.

Tehnicianul transporturi este capabil să opereze cu documente de transport, să analizeze mărfurile în vederea transportării şi depozitării, să realizeze operaţii specific planificării şi derulării unor activităţi de transport, să planifice reviziile tehnice în conformitate cu legislaţia în vigoare, să coordoneze şi să monitorizeze activităţi de reparare a mijloacelor de transport.

Școala noastră dispune de laboratoare, cabinete și ateliere dotate conform cerințelor impuse, asigurând astfel o instruire teoretică și practică modernă, la nivel european.Cabinetele și laboratoarele sunt dotate cu calculator, proiector și acces la internet.

Cui se adresează această specializare?

Specializarea „Tehnician transporturi” se adresează tinerilor care aleg să-și continue studiile la învățământul seral după ce au absolvit o școală profesională, sau în timp ce au un loc de muncă. Aceștia vor beneficia de șansa de a obține o calificare în plus, sporindu-și astfel șansele de angajare sau promovare la locul de muncă.

Durata cursurilor este următoarea:

Cls.a XI-a seral – un semestru

Cls.a XII-a seral – două semestre

Cls.a XIII-a seral – două semestre

Oportunități la finalizarea cursurilor

La finalizarea cursurilor elevii pot susține examenul de Bacalaureat, ceea ce le va permite înscrierea în învățământul universitar.

Fără diploma de Bacalaureat pot continua studiile în cadrul școlii noastre la Școala Postliceală, cu profilul „Tehnician proiectant în construcția de mașini”.

Dupa absolvire tehnicianul transporturipoate practica una din ocupațiile:

Referent TIR şi tranzite, inspector de trafic rutier, agent transporturi, controlor trafic, impiegat auto, verificator documente expediţie, impiegat registru mişcare, agent de transport internaţional, agent transporturi externe, agent transporturi interne, tehnician prestaţii vehicule

Lista ocupațiilor COR care pot fi practicate, este dată cu titlu de exemplu. Absolvenții care dobândesc această calificare pot practica și alte ocupații din domeniu, de același nivel sau de nivel inferior, în funcție de decizia angajatorului.

Sari la conținut